Separator

Felhasználási útmutató/Technológiai leírás

Felhasználási Javaslat

A folyékony tapéta felkenésének ismertetése

A tapéta felhordása előtt a falat elő kell készíteni.
A fal nagyobb egyenetlenségeit, repedéseit javítani kell (glettelés). Javítás után a falat vízzáró festékkel kell alapozni. A faltól függően, különböző alapozókat kell alkalmazni. További információért érdeklődjön cégünknél. Az alapozás legyen egyenletes, mert a kihagyott legkisebb felületen is színváltozások lehetségesek. Az alapozáshoz teddy henger és ecset ajánlott.

A folyékony tapéta alapanyag előkészítése:

A felhordás előtt célszerű legalább 24 órával a ragasztóanyagot vízben oldani, és többször megkeverni a csomómentesség érdekében. Általában kb. 5-6 négyzetméterre elegendő tapétaanyaghoz kb. 13 liter vízben feloldott 25 dkg ragasztóanyag szükséges. A gyakorlatban addig adagoljuk a száraz tapétaanyagot a vízben feloldott ragasztóhoz, amíg egy glettelhető masszát kapunk. (Ez a massza ne legyen túl híg.) A ragasztóanyaghoz kézzel célszerű a tapéta-alapanyagot hozzáadni, és csomómentesen elkeverni.

(Amennyiben a dekorációs hatás növelése érdekében csillámport is használunk, akkor a csillámport a ragasztóanyagba kell keverni.)

A folyékony tapéta felhordása a már előkészített és az alapozás után száraz falra:

A tapéta felhordása az alapozás befejezése után mintegy 8 órával történjék. A masszát műanyag glettlapáttal kell a falra felvinni, (glettelni) úgy hogy egyidejűleg csak egy maréknyi anyag kerüljön a glettlapátra.

A felhordás után az anyag száradási ideje, hőmérséklettől függően 3-4 nap. A száradási idő alatt kerülni kell a hirtelen hőmérséklet emelkedést csökkenést és a porképződéssel járó tevékenységeket.

A kiválasztott színt csak a tapéta teljes száradása után kapjuk meg.

Társaságunk a tapétát ragasztóanyaggal együtt, a kiválasztott színben és az igényelt mennyiségben rövid határidőre tudja biztosítani. (A minimálisan rendelhető mennyiség 5 négyzetméter és ennek többszöröse.)

A fenti technológiai leírás csak az általunk forgalmazott termékhez alkalmazható.Ossza meg ismerőseivel!


Ha érdekesnek találta a folyékon textiltapétát, ossza meg weboldalunkat az ismerőseivel is!


Minden jog fenntartva a GSFB Kft. részére! 2020
A weboldalon található anyagok utánközlése az üzemeltető engedélye nélkül tilos!